Har du isninger?

Isninger kan være ubehaglige, og irriterende for dig og dine omgivelser. Mange får ofte ondt i tænderne, ved daglig indtagelse af enten koldt eller varmt mad og drikke. De væmmelige smerter kan være kortvarige, og kommer ofte uventet, når du mindst forventer det.

Hos Tandklinik Østergade i Grenaa anbefaler vi, at du ser en af vores tandlæger, som gerne undersøger dine tænder. Vi ønsker ikke, at du skal gå rundt med smerter i tænderne. I mange tilfælde skyldes isninger et hul, en dårlig fyldning eller måske en revne i dine tænder.

Kræver isninger behandling? 

I værste tilfælde opstår isninger fordi dine tandhalse er blottet, og tandkødet har trukket sig tilbage. Det sker hvis du bl.a. børster dine tænder for hårdt, og for meget på tværs.

Hvis dine smerter er milde, så behøver du som regel ikke nogen behandling. Hvis dine smerter er kraftige, bør du få en behandling hos tandlægen. Det sker ved hjælp af flourlak.

Herudover råder vi dig til at anskaffe en tandpasta med et højt indhold af flour, og gerne uden slibemiddel. Med en tandpaste uden flourindhold mister man den forebyggende effekt i forhold til eventuelle huller i tænderne. Se bag på pakke – for voksne bør du bruge 1450-1500 ppm flourtandpasta.

Har du i forvejen følsomme tandhalse, så påfør tandpasta med en fingerspids på de følsomme steder i dit tandsæt og tandkød.

Hvorfor behandle isninger?

Hos Tandklinik Østergade, din lokale tandlæge i Grenaa, får du en ærlig og forståelig rådgivning omkring din behandling. Der er gode muligheder for at vi kan hjælpe med dine ubehagelige isninger, eller følsomme tandhalse.

Vi kender dine tænder, og ved hvordan de skal behandles.

Hvis du gerne vil vide mere om vores behandlinger, så er du velkommen til at læse mere her.