Graviditet og tandbehandling

Tandlægebesøg under graviditet

I forhold til din graviditet, melder spørgsmålene sig vedrørende ens regelmæssige tandlægebesøg. Tandklinik Østergade i Grenaa vil gerne hjælpe dig. Det er ikke nemt at finde ud af, hvad der skal ske med ens tandbehandling, når man bliver gravid.

Det er dog vigtigt for dine tænder, at du plejer dine forløb hos tandlægen, for at opretholde din gode tandsundhed. Vi skal nok guide dig igennem de betingelser, som er forbeholdt gravide. Vi har bl.a. stor fokus på bedøvelse og din behandling.

Kost og mundhygiejne

Mens man er gravid, så forbereder man sig også på at være mor. Man bliver automatisk mere opmærksom på sin kost, og hvad der er godt for ens barn. Men ofte opstår der en trang til søde sager. Det er ganske normalt.

Du skal derfor huske, at børste dine tænder ekstra godt, for at opretholde din gode mundhygiejne. Dine tænder skal holdes rene, og gerne med en blød tandbørste, samt brugen af en tandpasta med det rigtige indhold.

Undgå gerne en tandbørste med for højt flour indhold. Hos Tandklinik Østergade på Djursland i Kattegat anbefaler vi, at du bruger hjælpemidler som tandtråd og tandstikker efter hvert måltid. Herved får du fjernet de madrester, som tandbørsten ikke altid kan klare. Madrester kan udvikle sig til bakterie ophobninger i dit tandkød.

Huller i tænderne opstår, når bakterie belægninger/ophobninger får lov til at blive siddende, i længere tid. Det er vigtigt, at holde tænderne rene. Det er nemlig siddende bakterier, der giver tandkødsbetændelse og blødende tandkød.

Tandlægebesøg 

Under din graviditet bliver tandkødet mindre stærkt, og kommer let til at bløde. Det skyldes ændringer hormonbalancen. Det er derfor vigtigt, at du passer dine regelmæssige tandlægebesøg, og fortæller din tandlæge, at du er gravid.

Vi anbefaler også, at du får et ekstra tjek hos tandlægen for at kontrollere din tandsundhed. Det giver dig samtidig mulighed for at spørge din tandlæge til råds om spørgsmål, du måtte have. Hvis du, blandt mange, har angst for at gå til tandlægen, så er du velkommen til at læse mere her.